torsdag 18. september 2008

kjøttkaker i bun saus!

Savner du mammas kjøttkaker, kan du prøve å lage dem selv. Det er ikke så kompliset som man kanskje skulle tro...




KJØTTKAKER:
400 g kjøttdeig
1 ts salt
1 ts malt pepper
1/2 ts malt muskat
1/2t s malt ingefær
3 dl melk


1. Begynn med å lage sausen. First price kjøttkakesaus er billig og god!
2. Bland sammen kjøttdeig, krydder og melk.
3. Dypp en skje i i kaldt vann og form farsen til runde kaker.
4. Stek kjøttkakene pent brune på begge sider og legg dem over i sausen.
5. La kjøttkakene trekke i sausen i 10-15 minutter til de er gjennomstekte.


Ertestuing og tyttebærsyltetøy og poteter smaker godt til.
Andre grønnsaker som f.eks gulerøtter er også godt til kjøttksker.



ERTESTUING (En lettere og raskere variant):
1 liten pose frosne erter
1 dl vann
1/2 ts buljongpulver
2 ss smør
¼ ts pepper


1. Kok opp de frosne ertene i vann og buljong.
2. Mos de med en stavmixer eller foodprosessor.
3. Tilsett smør og smak til med krydder..

Lykke til! -Ida-

Ingen kommentarer: