mandag 25. august 2008

Pasta- og skinkerett

4 porsjoner


400 g pasta
1/3 l matfløte
1 stor ss tomatpurrè
en skinkeboks
gul ost
Provence krydder*
2-3 tomater
2 fedd hvitløk
1 vanlig løk

  • Kok opp pastaen som anvist på pakken
  • Hell matfløten i en bolle og rør inn tomatepurrèen. smak til med pepper og salt.
  • Kutt opp tomaten i skiver
  • Smør en ildfast form med olje/smør og hell oppi pastaen, skinken, løk og hvitløk.
  • Hell over sausen og bland alt godt sammen
  • Strø over provence krydderet
  • Legg over skivede tomater. Tomatene kan sløyfes dersom du ikke liker det, eller f.eks legg kun på halve retten, dersom noen ønsker uten.
  • Det siste du gjør er å dekke hele retten med skivet ost på toppen.
Stekes på 200 grader i 15-20 minutter på nederste rille.

Serveres med en salat til.

* Provencekrydder er en urteblaning med bl.a oregano, basillikum, rosemarin og timian. selges i krydderhyllen i matvarebutikken. Kun oregano kan også brukes.

Ingen kommentarer: